Cesta na hřbitově se dočkala nového povrchu

Koncem prázdnin byly ukončeny práce na opravě hlavní cesty na hřbitově. Stávající cesta neměla zpevněné podloží a docházelo tak často k vymílání povrchu cesty, hromadění písku ve spodních partiích cesty a k ucpávání kanalizace.Vzhledem k pietnímu prostoru hřbitova a svažujícímu se terénu byly jako nový povrch vybrány žulové kostky, které zajistí jak snadnou údržbu, tak vyřeší problém se stékající vodou.

Zakázku pro město provedla firma Bergl, jež se na dláždění komunikací specializuje. Svou práci odvedla profesionálně, o čemž se mohou návštěvníci hřbitova přesvědčit na vlastní oči.

Celkové náklady na opravu překročí 400 tis. Kč, kdy město hradilo pouze práci řemeslníků a podloží pro žulové kostky. Samotný materiál na dláždění město získalo z nedávno proběhlé rekonstrukce autobusového nádraží. 

Úprava odtoku povrchových vod ve Vítkově

Stejný materiál jako na hřbitově (dlažební kostky z autobusového nádraží) byl použit i při vybudování nové dlážděné svodnice ve Vítkově, jež má bezeškodně odvést stékající vodu z přilehlých polí. Realizace této zakázky proběhla ve spolupráci s Povodím Labe, s. p., které na své náklady zpevnilo břeh Vítkovského potoka a z prostředků města současně opravilo levou podpěru mostku přes potok, která byla v havarijním stavu. Na realizaci svodnice se podílela firma pana Starého a dláždění provedl pan Hruška. Náklady se v tomto případě pohybují přes 30 tis. Kč.

Mgr. Jakub Dvořák,
vedoucí ORM