Florbaloví reprezentanti v Chrastavě

 

Reprezentanti České republiky Milan Garčar (Tatran Praha Střešovice), Lukáš Nesměrák (FBC Liberec), brankář David Rytych (SSK Future Praha) a reprezentant Ruska Dmitry Uglanov (dříve Nižegorodec Nižný Novgorod, dnes FBC Liberec) přijali mé pozvání a přijeli ve středu dne 29. dubna 2009 do Chrastavy dále popularizovat tento krásný, moderní a čím dál tím oblíbenější sport.

Spolu s nimi a proti nim si zahráli mladí reprezentanti Chrastavy brankáři Lukáš Krága, Gabriel Badi a hráči v poli Pavel Novotný, Josef Wolf, Jiří Culek, Stanislav Bárta, Jan Kolda, Jan Pospíšil, Michal Hajský, Patrik Novák, Jan Hoffmann a Daniel Dymeš pod vedením pana učitele Vlastimila Řehořka.

Nebylo pochyb, že se trénink i utkání v hale všem moc líbily a nutno říci, že chrastavští kluci nenechali naše hosty oddechnout a hráli po celou dobu s plným nasazením a na úrovni. Na podvečerní besedě pak Milan, Lukáš, David a Dimo zodpověděli řadu dotazů a zavzpomínali na prosincové mistrovství světa v Ostravě a v Praze, kde naší reprezentaci jen o pověstný „fous“ utekla medaile (a Rusko zde skončilo sedmé).

Mimo tento hlavní program si naši hosté našli čas na prohlídku radnice a hasičského muzea a vyzkoušeli si (vesměs poprvé v životě) chrastavskou sportovní specialitu – kolovou.

Našim vzácným a sympatickým hostům pak nezbývá než popřát úspěšnou novou sezónu. Milan Garčar (jinak též sportovní komentátor Eurosportu) a David Rytych by ji měli strávit v Mekce tohoto sportu ve Švédsku a Finsku.

V Chrastavě dne 30. 4. 2009

Ing. Michael Canov, starosta

:: Videoklip

:: Fotogalerie