Autobusové nádraží v novém kabátě

Autobusové nádraží v novém kabátě

Je to již cca 10 let, co se poprvé začalo mluvit o nutnosti rekonstrukce autobusového nádraží. Chyběly však finance a stav „autobusáku“ (především povrchy) se nadále zhoršoval. Nakonec byla úspěšná žádost o dotaci z evropských fondů (ve výši cca 4,8 mil. Kč) získaná v letošním roce (vlastní podíl pochopitelně přidalo i město Chrastava cca 0,7 mil.). Rekonstrukci realizoval vítěz výběrového řízení firma Strabag a.s.

Zhotoviteli rekonstrukce autobusového nádraží se podařilo něco, na co dosud nejsme zvyklí. Předala své dílo do zkušebního provozu dříve než určovala smlouva. A tak v neděli 21. 6. 2009 mohlo být, za účasti členů zastupitelstva města a právě pracovníků firmy Strabag v čele s ředitelem oblasti Sever panem Petrem Löfflerem a dalších hostů, slavnostně otevřeno zrekonstruované autobusové nádraží. Mezi hosty byl i majitel firmy Traficon Daniel Tomeš, která ke spokojenosti veřejnosti provozuje prodejny na autobusovém nádraží a která byla dočasným přerušením provozu nejvíce postižena. Panu majiteli a jeho zaměstnancům děkuji za pochopení a vstřícnost.

Při příležitosti znovuotevření autobusového nádraží si dovoluji poděkovat svým spolupracovníkům z ORM MěÚ panu vedoucímu Mgr. Jakubovi Dvořákovi a pracovnicím Ing. Lence Míškové a paní Nikole Kubátové, DiS za zajištění celé akce ze strany města, počínaje přípravou kvalitních podkladů pro získání dotace, přes výběr zhotovitele a spoluprací se zhotovitelem při samotné realizaci. Taktéž děkuji pracovníkům Společenského klubu za organizaci slavnostního zahájení.

Od pondělí 22. 6. 2009 zrekonstruované autobusové nádraží (včetně dvou nových čekárniček) již slouží veřejnosti. Doufám, že k jejich plné spokojenosti.

V Chrastavě dne 22. 6. 2009 

Ing. Michael Canov, starosta

Fotogalerie

Videoklip

 

Projekt „Rekonstrukce autobusového nádraží Chrastava“ je financován z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod